Fantastiska upplevelser i Stockholms skärgård

– Cykling –

I närområdet kring Horsfjärdens Vandrarhem erbjuds även flertalet cykelrundor – korta som långa. För er som gillar att vara aktiva på semestern kan vi garantera att det finns en cykeltur för alla. Både för dig som helst njuter av en stillsam tur på cykeln och för dig som föredrar snabbare farter, eller en kombination av båda. Här nedan har jag samlat några av mina personliga tips och favoriter.

P.S. Vi finns med på Swedenbybike som cykelvänligt boende.

Hårsfjärden – Utö – Nynäshamn

På bara 10 minuter med cykel kan ni ta er till Årsta brygga, där ni med Waxholmsbåten kan ta er över till Utö för en härlig dagsutflykt. Här finns mycket att göra – från att besöka gruvbyn till att paddla kajak i det glimrande vattnet. Utö bjuder även på härliga restauranger och caféer där man kan avnjuta en måltid eller plocka med sig godsaker till cykelturen.

Om orken finns kvar, kan ni med broförbindelse ta er vidare från Utö till Ålö där Waxholmsbåtarna tar er till Nynäshamn. Perfekt om ni vill strosa runt bland restauranger och glasskiosker på den mysiga kajen.

Årsta brygga – Utö – Nåttarö

Önskar ni göra resan ännu längre kan ni på vägen mellan Utö och Nynäshamn stanna till på Nåttarö. Detta är ett av mina favoritställen med vackra klippor och sandstränder att utforska. Här finns också Nåttarö Krog med mycket gott att fylla energidepåerna med.

Tar ni er sedan vidare mot Nynäshamn finns smidig pendeltågsförbindelse till Västerhaninge där ni med cykel eller buss enkelt tar er tillbaka till vandrarhemmet.

Rudan

Cirka 40 minuters cykelväg från vandrarhemmet finner ni en oas fylld med cykelleder på både skogs- och grusvägar samt en rolig teknikbana för vuxna och barn. Även utförliga kartor finns på plats. I anslutning till lederna finns frisbeegolf och möjligheter till svalkande dopp vid Rudans sandstrand. Perfekt för hela familjen eller när ni bara vill ta en paus i cyklandet. Även utomshusgym finns på plats för alla som vill träna lite extra.

För er som funderar att besöka oss under vintermånaderna erbjuder området kring Rudan flera träningsmöjligheter då också. Bland annat görs många av cykellederna om till längdskidspår.

Dalarö

Likt Utö, bjuder Dalarö in till flera olika äventyrsmöjligheter på cykel. Här kan ni välja mellan aktiviteter som att följa de olika lederna på ön men även hyra kajak eller spela minigolf.

Härifrån kan ni också ta er till omtalade Kymendö och uppleva miljön som gav August Strindberg inspiration till boken Hemsöborna. Oavsett vad ni väljer att göra på ön får ni inte glömma att ta en tur ner till hamnkiosken för en riktigt god mjukglass – en stor favorit om du frågar mig och min son.

Tillsammans med Nordic Trails kan vi också erbjuda både cykeluthyrning och färdiga cykelpaket som alla har Horsfjärdens Vandrarhem som utgångspunkt.

Cyklar finns till utlåning vid vandrarhemmet (ej bokningsbara).

Change language