Fantastiska upplevelser i Stockholms skärgård

– Vandra –

Årsta

För er som vill spendera vistelsen hos oss med att vandra, är naturen kring vandrarhemmet otroligt fin med sina skogar, stigar och det vackra lantbruket Årsta Säteri. Här kan ni gå en längre promenad på grusvägarna som tar er förbi sjöar, blommande rapsfält, fornlämningar, och inte minst Årsta slott med rötter i medeltiden. En perfekt led för er som vill njuta lite extra av lugnande natur och historiska platser.

Utö

Från Årsta finns det möjlighet att ta sig vidare till ytterligare äventyr. Från Årsta brygga utgår
Waxholmsbåten som går över till Utö – en perfekt plats för en dagscykelutflykt med hela familjen! Förutom äventyr på cykel finns även möjligheter till flera naturupplevelser och andra aktiviteter för såväl stora som små.

Söker ni en mer utmanande vandringsled går det smidigt att ta sig med bilen till naturreservatet Tyresta Nationalpark. Därifrån utgår bland annat Sörmlandsleden. Detta och mycket mer kan ni uppleva om ni bor på Horsfjärdens vandrarhem!

 

Vandring o sevärdheter i Haninge

Vandra med hunden i vacker natur

Då vårt vandrarhem har naturen runt knuten och ett lugnt läge, finns här många fina strövområden som ger tid för avkoppling och kunna starta varje morgon på bästa sätt. Precis intill oss ligger både Årsta Säteri och Årsta Slott som omringas av storslagen natur, med en vacker bokskog, jordbruk och stora grönområden. Tar ni vägen förbli slottet passerar ni även fornlämningar och en underbar viadukt som mynnar ut i Blistaviken.

Horsfjärdens Vandrarhem har också ett samarbete med AW Arena där du kan träna agility tillsammans med din hund.

Vill ni ta med hunden för ett svalkande bad finns Årsta brygga som en oas vid Hårsfjärden. Med sina vackra stigar och stränder vid vattnet kan ni även här ta en frisk och härlig promenad tillsammans. Tänk på att alltid hålla er hund kopplad. Plocka upp eventuellt bajs och kasta det i våra soptunnor utomhus.

Change language