Fantastiska upplevelser i Stockholms skärgård

– Upplev skärgården –

Naturupplevelser i Stockholms skärgård

Upplev de vackra öarna i Stockholms skärgård

Att Stockholms skärgård är vackert med sina tusentals öar är ingen hemlighet. Runtom oss finner ni underbara platser att besöka – se rubrikerna nedan – med gemytliga badstränder samt restauranger och caféer.

Dalarö

Enbart tjugo minuter från vårt vandrarhem finna även vackra och omtalade Dalarö. Dalarö är en perfekt destination för hela familjen med aktiviteter som minigolf och kanotuthyrning hos Dalarö Kajak. Det är även här som jag tillsammans med min son har hittat den godaste mjukglassen i Hamnkiosken. Ett hett tips för alla glassugna!

Ornö

Härifrån går det också att ta båten ut till Ornö som är den största ön i Stockholms södra skärgård. Förutom att bjuda på vacker miljö kan ni också gå på olika typer av kulturvandringar. För er som hellre tar sig runt ön själva finns mängder av sevärdheter som öns museum, gravplatser från bronsåldern, och den gamla fältspatsgruvan.

Gålö

Föredrar ni att stanna närmare vandrarhemmet? Det går att ta ett stopp halvvägs till Dalarö vid vackra Gålö. Här är det många besökare som väljer att ta med picknick för att njuta på klipporna längs vattnet, men också för bad och fiske. Hundar är också välkomna att ta sig ett svalkande dopp.

På vägen till Gålö hittar ni Anettes Blomsterlada. Här går det att köpa vackra sommarblommor och tillbehör – allt för att ge hemmet och trädgården det där lilla extra. Vill ni också stanna på vägen för en fika, passar inget bättre än ett besök på Stegsholms Gård. Gården har eget café, bageri, lantbruk och ridskola. Härifrån går det även att beställa diverse köttlådor.

Change language